Amikkel én találkozom

Logisztikai iparág Magyarországon

Logisztikai iparág Magyarországon

Részlet egy mai beszélgetésből + kommentár

2024. október 11. - bthomyka

- Azt látom, hogy a fuvarpiacon a megbízók azt hiszik, hogy a fuvarozók ingyen dolgoznak, azt hiszik hogy ez nem profitorientált terület. Elvárják a filléres fuvardíjakat, a szűkös szállítási határidőket, jótékonysági intézménynek nézik a fuvarozókat.

Erre mondtam (és írom le ide is megint):
Jó reggelt kívánok! Nagyjából egy éve ezt ugatom. Normálisan működő fuvarozócégnek nem érdeke, nem jelent annyit egyetlen rakomány sem, hogy mínuszba vigye a saját cégét csak azért, hogy az fillérekből közlekedjen A-ból B-be! Ugyanis ha nem rentábilis a tevékenység, nem lehet bért szinten tartani és emelni, nem lehet a munkaeszközök műszaki állapotát fenntartani, nem lehet járműparkot fiatalítani, nem lehet működtetni a vállalkozás adminisztratív részét, avagy NEM LEHET VÁLLALKOZÁST MŰKÖDTETNI.

Eközben pedig arról olvashatunk, hova vezet a filléres csomagszállítás, amikor mindenáron piacot óhajtanak harapni, közös erővel tartják padlón a díjakat.

Te, aki a rakományodat fillérekből kívánod elszállíttatni, Te miért nem engedsz a terméked vagy a rakományon elvégzett munkád díjából azért, hogy a szállítással együtt versenyképes maradj? Miért óhajtod a Te saját problémádat rátolni egy tőled idegen (fuvarozóként köztes szereplőként a körbe lépő) vállalkozásra? Miért a fuvarozó fizesse meg a Te deficitedet? Ja hogy téged ez nem érdekel.... Na ezért tartunk itt idehaza, a fuvarpiacon, meg a vállalkozói szféra témában jeleskedő szereplőit illetően. Hátrány hogy ez a problémakupac valahogyan mindenkin keresztül megy, akár akarja, akár nem, akár előidézője, akár nem. Ettől mindenki szenved, közvetlenül vagy közvetetten.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://logisztikaitthon.blog.hu/api/trackback/id/tr6118706126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása