Amikkel én találkozom

Logisztikai iparág Magyarországon

Logisztikai iparág Magyarországon

Flottakezelési kis abszurd (Short)

2024. június 05. - bthomyka

Kora délután kaptam messengeren két fotót, amin az látszik, hogy szendvicset csináltak ST22 (Dajka László) egyik nyergesvontatójából és a hozzá kapcsolt vadonatúj félpótkocsiból.

Aztán alig egy óra múlva a youtuber egy rövid videót tett közzé, ahol elmesélte, mi és hogyan történt.
Mint kiderült, egy műszaki vizsga nélküli DAF nyerges sofőrje benézte a közlekedési szituációt (előtte feltorlódott járműveket) és azzal a lendülettel belement az előtte lévő ST22 Volvóba, azt neki lökte egy Suzukinak, ami az előtte álló konténeres nyerges alá került...

Hát arany drága szíveim, a sofőr első körben a forgalmit nézte be (meg a vállalkozó aki a járművet üzemelteti), másodsorban a torlódást.
Azért bízzunk abban, hogy fényes nappal, közlekedés közben nem lopják el ettől az Isten barmától a szállított árut és/vagy a vontatóból a gázolajat...
Szeretnék feltenni néhány költői kérdést:

- hivatásosként hogyan nem figyelünk a járművünk okmányaira, érvényességükre?
- vállalkozóként ugyanez
- hivatásos járművezetőként hogyan sikerül benézni az előttem feltorlódott járműveket?
- a jármű vezetésének és a jármű közúti közlekedésének vannak jogi feltételei, ezekről ki mikor olvasott utoljára kettejük közül?

Csak hogy tudjátok, ilyenkor hiába van érvényes kötelezője a károkozónak, miután a jármű érvényes műszaki vizsga nélkül NEM vehet részt a közúti forgalomban, az ilyenkor okozott kárt a biztosító nem téríti. Akkor sem, amikor a járművezetés feltételei nem állnak meg (érvénytelen jogsi, EÜ, eltiltás, ittas vagy bódult állapotban vezetés).

A vállalkozóhoz intézném a következő két kérdésemet: hogyan sikerült fuvarba is küldeni a járművet?
Merthogy nem műszaki vizsgára indult, az biztos, azt megemlítette volna a megtört nyerges gazdája...
Amennyiben több járműved is van, hogyan nem sikerült még önerőből is akár, legalább egy alapszintű (Google naptár vagy hasonló) emlékeztetőt faragni, ami figyelmeztet ha közeledik valami fontos időpont, mint például műszaki vizsga...?

A balkán hozzánk képest kutyának a f@sza, már ami a közlekedést illeti - úgy cakkpakk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://logisztikaitthon.blog.hu/api/trackback/id/tr5818422145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása